onsdag den 14. december 2011

Projekt Julegaver for fuld drøn...

Imens jeg venter på det mellemfor til svigermors tæppe, er jeg gået igang med svigerfars gave. Jeg synes ofte de der mænder, er lidt svære at finde gaver til. Men så da vi var en tur til Sverige og besøge svigermor&svigerfar, var vi ude på et stort julemarked. Og der tog jeg svigerfar flere gange kigge på de der nisser med huen nede i øjnene og det self de store af dem.. Ikke de små fimsede nogle;) hehe.. Så tænkte jeg, mon ikke jeg ville kunne kreere sådan een? Så jeg fik til tegnebrættet igår aftens og fik klippet og tegnet et mønster. Og hvis jeg selv skal sige det, er jeg yderst tilfreds nu hvor det er første gang jeg begiver mig ud i sådan een nisse. Samt i det str forhold..

Nissens krop ud af filt, hvilket jeg synes er fantastisk arbejde med.

Lidt pyntesting ved kanten 

Sådan her lavede jeg hans næse. 

Herefter tog de fire ender og syede dem sammen som en kuvert

Igen tog jeg de ender som blev "skabt" og syede dem inden i midten.

Herefter flettede jeg med nålen hele vejen for at "prøve" at skabe rundingen

Det er bare at blive ved indtil man er tilfreds
Synes det ligner okay en næse:) Men kunne self også have lavet den som en rund cirkel i starten, ved jeg ikke hvorfor jeg kun tænker på det nu? hehe

Til hans skæg, har jeg brugt uld, fra bornholmske får som min mor har hjulpet mig med at samle, også har vi vasket og plejet det. 

Nissen nu med skæg og næse..


Og her er han så... 85 cm lang og 40 cm bred. Håber svigerfar bliver glad for ham.. Sjovt har det i hvert fald været at lave ham:)

8 kommentarer:

 1. Kanon flot nisse. Godt arbejde. Håber ikke svigerfar lurer på bloggen.

  SvarSlet
 2. Mange tak:) Jeg har advaret Svigerfamilien at de ikke skal lurer i december mdr, så håber de holder det;)

  SvarSlet
 3. Hvor er den bare helt igennem skøn og vidunderlig - fantastisk arbejde, du har udført - Som Manden her sagde da vi kom hjem fra juleskibet - "Hun skulle da tage at leve af det hende Mia, hun kan da bare sy, for fanden da!!!!" og han strør normalt ikke ros ud til alle og enhver ;)

  SvarSlet
 4. Årh bliver helt rørt:') Hvor er han og du søde:) Er jo også min ønskedrøm nu hvor jeg ikke kan fortsætte som soldat;P

  Og mange tak for roserne.. Han var ret sjov at lave;) Meeen vil aldrig kunne lave en magen til da jeg glemte nogle steder at tegne mønster til, men bar klippede og syede;P Det vigtigste er bare svigerfar bliver glad:D

  SvarSlet
 5. Du fortjener det virkelig - nu har jeg jo også set dine ting real life, og det er virkelig godt lavet - håber det lykkes for dig ;)

  At det er uden mønster, gør den jo bare endnu mere unik ;)
  Forresten vedr. mønster - har du så evt et mønster på nogle bukser der egner sig til natbukser - vil gerne sy nogle lidt bedre til Magne og Luna næste gang :) Det haster ikke, du kan evt bare sende det med når du alligevel skal sende noget andet herover - ville bare lige høre inden jeg går ind i den lokale biks og finder et mønster ;) Hun har forresten ikke noget der hedder papegøjegrøn skråbånd, hun har en vildt flot mørkegrøn (synes jeg, overvejede den til juletæppet, indtil jeg fandt den prikkede) den kunne måske godt være papagøjegrøn men hed det ikke, og en mere over i lime, 5 m for 25 kr.

  SvarSlet
 6. Hvor er den dog fantastisk og appeller helt klart til både voksne og børns fantasi - hvad mon han gemmer i huen, og er han mon en gnavpot eller bare genert ;-) Jeg elsker også at arbejde i filt, og synes, at historien bag din nisse er skøn - specielt detaljen med den bornholmske uld er jeg vild med :-)

  SvarSlet
 7. @Karina: Hvor du sød altså:) Tusind tak, det håber jeg også:)

  Jamen det er jo det, synes nogle gange det er sjovere end at følge en opskrift og se hvad det bliver til som man har tænkt inde i hovedet;)
  Det er rigtigt, har jeg fuldstændig glemt. Hvor store er dine ugleunger? Omkreds længde osv. Så vil jeg se om jeg kan tegne et mønster til jer. Har et i mit hoved.. (gemmer sig nogle gange guldkorn derinde) hehe;P Men bliver jo nok kun engang efter jul, har travlt med julegaverne som du kan se;P

  Vi overlever nok, men mange tak for du ville undersøge det for mig:) mørkegrøn er også bare en smuk farve;) Synes virkelig også den prikkede du har sat på, er virkelig flot og passer sig godt til:) hmm.. synes 25 kr for 5 meter er en smule peberet når jeg kan få, 25m for 60 kr i stofogstil, men tak for du ville undersøge det for mig... synes det synd at stofforretningerne herover ikke kan holde sig kørende:( Kunne godt bruge stofogstil herover, med alt det jeg betaler i porto dertil;)

  @Laila: Ja ikke? synes også han er blevet ret skøn, hvis jeg selv skal sige det;) er godt tilfreds med resultatet:)
  Ja det er jo lige det, er jo ikke godt at vide, en skål risengrød til senere, måske? Tror måske han er lidt genert, gnavpot er han kun hvis nogen hapser hans grød eller glemmer at stille noget frem til ham (ja fantasien, fejler ikke noget;))
  Filt er virkelig fantastisk at arbejde med, har simpelthen så mange gode fordele... Og elsker ideen og det kan strække sig hvis man lige ønsker noget vide på, ligesom jeg gjorde med nissens ærmer, hvor jeg ellers havde syet lige op og ned..
  Ja ikke? Så kunne jeg jo ikke lade være når manden står helt forgabt i den nisse...;) Synes det er sjovt at give mine ting et præg af Bornholm, ligesom at give dem en sjæl på en måde og en del af mig hvor jeg kommer fra og er opvokset...:)

  SvarSlet
 8. Fantastisk nisse. Svigerfar er så glad for at få så skøn en gave. Et stort ønske som nu er endnu bedre fordi den er lavet af min svigerdatter . Tak.

  SvarSlet

Amio At rejse er at leve Bagværk Barnedåb Barsel Beretning Bestilling Billedredigeringsprogram Birds Blog Award Blogdesign Bloggen Blogland Blogleg Blogrod Blogudfordring Butik Buzzador Bytte Bøger Børneliv Børneværelse Carpe Diem Change Away Cowboy Dagpleje Darlings Decotape Deer Det mystiske univers DIY Drømme Dymo Elefanter kom marcherende Elefantitis Elephant Love F for Får Fairy Familie Familien Fascination Flagranke Flet Forandring Forår Forårsrengøring Foto Fra start Fremtid Fund Færdige projekter der bare ligger Fødselsdag Får Gammel kending Gaver Genbrug. Barndom Give Away Giveaway Gravid Graziela Grønne fingre Hagesmække Hangtags Haven Hjemmefødsel Hjælp Hobby Hospital Hue Hus Husflid hvaderpåmenuen Hygge Hynde Hækle Højstol Ideer Instagram Japan Jersey Jul Julegaver Juleskibet Julesysler Juletravlhed Juniorsengetæppe Kill your darlings Kluns Knorrbouillon Kommode Krearummet Kreationer Kuffert Kylle Krylle Kyllinger Køkken Layout lillebror Loppefund Luftballon Lys lægebesøg Mad Makeover Mig Mobile Mormor sysler Mumi Nisser Nr 2 Oliver Om mig Oprydning Opskrifter Ord Overgangen barn til dreng Overlocker Overlocker vs Coverlocker Pakker Papir/tapet Pastelfarver Patchwork Perfektionisme Post Post DK Postmanden Prinsen kom til verden Produktion Pude Puf Punge Pyntekasser På stoffer Påske Rejsen over vandet Rensdyr Retro Retro slange Ræv Scrapbook Selvforkælelse Seng sengetøj Shopbiks Shopping Sjov Skråbånd Slyngevugge Smølfeamork Smølfer Snart 9 mdr gået Sne Sommer Spraymaling Status Stof Stofbutik Stofpakker til salg Stofsamling Stofønske Studio Suttekæde Suttesnorer Sygdom Sættekasse Så er bønderne kommet til storbyen Tanker Tapetsere Tigerdyret Trendsales Troldens værelse Troldeungen Træning Tyske katte Tænder Tæppe Tøjdyr Uddannelse Udfordring Uglepuder Ugler Uheldig USA Veet Velkommen indenfor Vi venter på storken Voksensengetæppe Vuggestue Værnepligten Webbutik Webshop Word Cloud Ynglings Ønske Øen