tirsdag den 27. september 2011

Det første lægebesøg...


  I dag har vi været på det første lægebesøg med lillemanden og det gik bare rigtig super. Han er bare sund og rask og alt er som det skal være. Dog er han stadig meget lille i forhold til dem på hans "alder", men sådan er det, han var jo heller ikke så store da han blev født. For at får jo det han skal have at spise, jeg har endda måttet gå over til at få hjælp af erstatning da jeg simpelthen ikke har nok til ham i mig. Desværre er han blevet lidt for glad for flasken, i stedet for amning, og det gør mig lidt ondt, men kan da godt se det fra hans side af, her behøver han ikke arbejde så meget for at få mad som han jo gør ved amningen, men jeg synes stadig det gør ondt, da mit største ønske var at amme ham hele vejen igennem, da det var en stor frygt fra min side af at jeg ikke ville være i stand til det pga min mor samt min mormor heller ikke kunne. Så det må jeg indrømme det er jeg lidt ked af. Men må bare indse at sådan er det jo, og han vokser som han skal. Og det er jo det vigtigste.

 

21 kommentarer:

 1. Årh hvor er han skøn - Tillykke med ham.

  Og forstår kun ALT for godt dine tanker omkring amningen, havde selv den samme drøm om at amme hele vejen, da jeg fik min den første for nu snart 3 år siden (som tiden flyver) men pga forskellige problemer lige fra start endte det i ren smerteh...... og efter 5 uger måtte jeg stoppe kampen og gå over til flaske, og for mig var det et stort nederlag, som det tog alt for lang tid at komme over igen - ved godt du stadig ammer ved siden af, og vær glad for det, uanset om det så bliver som et supplement, stopper eller overtager helt senere. Så har du uanset hvad, givet ham de antistoffer han har alle mest brug for - og lov mig at du ikke tager det som et alt for stort nederlag, hvis det ikke lykkedes, for det er det IKKE, man kan ikke bestemme over naturen, og erstatning har sine helt egne fordele - man kan f.eks. give mad hvor som helst uden at skulle gemme sig, for andres forlegne blikke.

  Som du selv skriver, så er det vigtigste at han vokser, og man er IKKE en mindre god mor fordi man giver flaske helt eller delvist.

  Jeg valgte faktisk amningen fra, lige fra start da jeg så fik nummer 2, da smerterne fra den første stadig var for tæt på i bevidstheden, og de er begge blevet til verdens (i mine øjne) skønneste unger, og har på intet tidspunkt manglet noget.

  Og man slipper for at bekymre sig om hvorvidt den lille får mad nok - man ved jo hele tiden hvad man har givet ;o)

  Dette blev vist en længere kommentar, men håber den kan bruges - bare lidt ;o)

  Tak for din kommentar på min side - er så stolt, NU har jeg 3 (Ja, hele 3!!!) medlemmer :oD

  SvarSlet
 2. Får jo helt tårer i øjnene, mange tak for de ord, betyder meget for mig, for går jo selv rundt med de tanker og manden kan jo ikke følge i hvordan jeg har det med amningen. Så betyder meget for mig at een udefra kan komme med de ord, mange tak:)

  Ja han er en skøn lille guldklump, er sindsyg glad for ham, selvom han har vendt fuldstændig op og ned på vores liv, vil jeg ikke undvære ham for noget i hele verden, han er for en lækre unge;) og udover problemer med amningen, rigtig nem, synes jeg. Slet ikke så slemt at blive forældre som jeg har gået og troet:)

  Det var da så lidt, er selv ny her i Blogland, så ved hvor svært det kan være at pludselig at springe ud i det:)

  Endnu en gang tak for de trøstende ord, betyder meget for mig:) Var en rigtig opløfter:)

  Vh Mia

  SvarSlet
 3. Er så glad for at mine ord kunne hjælpe, bare lidt ;o) ved det er rigtig svært - og hold op hvor er det bare vildt at gå fra par, til pludselig at være en familie, på 3 - man fatter det simpelthen ikke før man står midt i det :oD

  Kan læse ud af din blog, at manden hos dig er en del væk, ind imellem - ditto her! Min mand er bådemekaniker, og det betyder, at fra ca. marts til september, der arbejder han fra 7 morgen til ca 23 aften, eller mere langt de fleste dage, og da han samtidig er ved at starte eget firma op, så snupper han også lige weekenderne med på den konto (her foregår det meste dog heldigvis hjemmefra, så lidt ser vi ham da :oD) Alt dette er dog en selvvalgt priotering, hvis ikke han tjente penge, som han gør, kunne jeg ikke gå hjemme og passe begge unger på fuld tid - det er hårdt, ja det indrømmer jeg gerne, men ville aldrig være det foruden.

  Det var også hårdt at sige nej til amningen fra start på Lunapigen, men nægtede samtidig at lade amningen være det der styrede/ødelagde mit samvær med hende, som det gjorde min første tid med Magne - alle det tanker jeg havde om at jeg SKULLE amme, næsten koste hvad det ville, ødelagde en masse, og jeg kan se i dag at jeg slet ikke fik nydt den første tid godt nok.

  Min mor fik heller ikke amningen til at fungere, og det var hun ked af i mange år, det gjorde at jeg tænkte at det bare skulle fungere for mig - hvorfor det blev så vigtigt ved jeg ikke, måske ammeveninderne også havde lidt af skylden - de fik det til at lyde SÅ fantastisk. Tror man skal finde sin egen vej, og gør det der føles rigtigt for en selv - og især gøre det der giver en det bedste sammen med den lille guldklump, og hvis man kan spare sig selv for en masse bekymringer ved at droppe amningen, så skal man gøre det (eks om han nu tager nok på, eller hvad der nu nager) ikke at jeg skal lokke dig til at stoppe helt med at amme, siger bare at du skal gøre det der passer bedst til dig, og ikke hvad andre (eksempelvis sundhedsplejersken) siger, de ved meget, men ikke hvad du føler indeni ;o)

  Nu blev det vist endnu en smøre, UPS! men hvis du har nogen spørgsmål eller andet så skriv endelig, enten her eller inde på min blog (skulle du få svamp ifm amningen - det håber jeg ALDRIG sker for dig - skriv endelig, har nok et tip eller 10)

  Og et lille tip til kreaprojekt - du skriver inde hos mig at du har syet 50 hagesmækker ( de er forøvrigt super søde ) du kunne overveje at sy en kæmpe stak savlesmækker, de er geniale når tænderne begynder at røre på sig om en 3-4 mdrs tid, kan anbefale at sy fleece bag på

  Mange hilsner
  Karina

  SvarSlet
 4. Hej Karina:)

  Det kan du i hvert fald:) Ja det er rigtigt, det gør man virkelig ikke. Det er en stor ting at gå fra 2 til pludselig at være 3. Det var især surealistisk at han havde været inde i mig og pludselig lå på mit bryst efter 6-7 timer efter veernes begyndelse.

  Ja det er han, han er soldat, så der er en del øvelser han skal på. Der kommer snart en her hvor han er væk i 2 uger:( Så jeg kan godt føle mig lidt som alenemor sommetider, men som du selv skriver er det dejligt når han så kommer hjem igen.
  Årh det må være fantastisk at kunne gå hjemme, er også en af mine store ønsker at komme til, dog være selvstændig hjemmefra med mit "firma". Håber jeg kan gøre det til en levevej på et tidspunkt, ville være et stort ønske der vil blive opfyldt hvis dette skete, men heldigvis er jeg allerede godt på vej:) Dejligt at folk synes godt om mine ting, varmer godt om hjertet.

  Kan fuld forstå dig at du valgte at fravælge det nu når du oplevede så megen smerte. For det er jo som du selv skriver, hvis man skulle igennem den smerte, var mad måltiderne jo ikke ligefrem noget man så frem til og det vil han/hun jo også kunne mærke på een. Og amningen skal slet ikke være det der styre det hele, for i den første tid, følte jeg virkelig jeg var strandet til den skide sofa med ham på brystet konstant, fordi sundhedsplejesken, blev ved med at sige jeg skulle ligge ham til. men to uger efter, efter en masse klynken fra lillemandens side, gik jeg over til flasken også. Også selvom hun ikke mente det var rigtigt, men han kunne jo ikke blive mæt fra mig af og jeg ville ikke blive ved med at sidde i den sofa konstant. Og som du skriver at det er svært ikke se det som et nederlag, for det gjorde jeg virkelig, som jeg også skrev til dig tidligere, var det mit største ønske at kunne amme ham. Men efter dine ord, har jeg virkelig tænkt over det, og er så småt stoppet med at amme og kan både mærke på ham og mig selv at det er bedre sådan. Der er dog nogle undtagelser nogle gange, lige før han skal lægges i seng om aftenen synes han det er meget hyggeligt at få lidt fra sin mor, og det synes jeg kun er dejligt:) Må da også tilstå, når de bliver så spændte, malker jeg ud og han får det i sin flaske, og han spiser det med stor behag:)

  Ja du har ret, det med påvirkninger udefra, påvirker også een utrolig meget. Dem jeg går i mødregruppe med ammer deres og de siger det går fantastisk godt, og at de har næsten for meget mælk, så kan man virkelig blive rigtig bitter, så er dejligt at få at vide fra en udefra at der er blevet gjort noget andet (endnu engang tak, havde virkelig brug for det, var virkelig gå helt ned over det).

  Og synes kun det er hyggeligt at du vil bruge tid på at gå så meget i deltaljer :) Og mange tak for dine gode råd, har taget dem godt til mig:)

  Ja, det har jeg, det er bl.a. i forbindelse at vi Bornholmere skal på Juleskibet til køge her i dec, så jeg skal jo have lidt med at vise der:) Det er skam også mit næste projekt, for jeg har ikke fået syet nogle til lillemanden selv, så må bruge stofble når han skal have mad, et helvede.. Okay, spændende, det er måske ikke så godt at bruge frotté med gummisde, du ved det som også bliver brugt som tisseunderlag.

  Mit indlæg blev vist også lidt langt;)

  Vh Mia:)

  SvarSlet
 5. Hej igen,

  Er så glad for at mine ord har kunnet hjælpe dig - synes nemt jeg kom til at føle mig meget alene, da amningen ikke ville fungere - som du selv har nævnt så kan manden ikke helt sætte sig ind i det, selvom prøver alt hvad de kan - tror Axel brugte den halve af sin barsel på at søge på alverdens ammefora :oD tror han blev helt lettet da jeg gik med til at stoppe.

  Og pu ha! hvor var jeg nervøs første gang jeg skulle fortælle det til mødregruppen, men til mit held så viste det sig at der var flere i min første gruppe der gav flaske - men latterligt at man skal føle sig som en dårlig mor, fordi man får tudet ørerne fulde af hvor vigtigt det er at amme.

  Synes det er super hyggeligt at I stadig kan hygge med at amme om aftenen, og at du kan give ham dit eget i flaske - det gælder bare om at få det bedste ud af det.

  Jeg kom aldrig til at nyde det pga smerterne, så jeg græd af lykke da jeg første gang gav Magne flaske, og han bare kunne spise, mens jeg slappede helt af, så pludselig havde jeg også lyst til at tage på besøg hos andre, og give mad offentligt - selvom det har betydet bebrejdende blikke fra ammemafiaen.

  Nu betyder det ingenting, og jeg kunne bare grine af dem, når jeg sad med Lunapigen, men med Magne var det svært, og den dårlige samvittighed nagede i lang tid. Håber du kan slippe for det ;o)

  Endnu en smøre, det ene ord tager hurtigt det andet :S bare rart at vide det måske kan hjælpe...

  Karina

  SvarSlet
 6. Jamen det er jo det, og ja sådan er min også, han vil bare undersøge alt om tingene:) De er nu søde de mænd;)

  Sådan havde jeg det virkelig også, de sidder og siger amningen bare går super, så man føler sig hurtig som en dårlig mor der ikke kan gøre så meget andet end at give ens unge flaske.

  Det synes jeg også, men tror ikke det vil vare ved, når det kun er primært om aften, synes produktionen bliver mindre og mindre for hver dag der går, men sådan er det, drengen vokser og vokser samt har en masse fyldte bleer og det er jo det vigtigste:)

  Ja det er jo nemlig det, man går med tankerne hele tiden, hvad vil andre ikke synes om een, men må sige du har virkelig fået mig til at tænke anderledes, at man skal gå sin egen vej og gøre hvad man selv føler for..

  hehe ja det er jo det, men som sagt er kun hyggeligt at dele ens erfaringer:) Det er jo også det Blogland er for. Komme ud med sine tanker:)

  /Mia

  SvarSlet
 7. Dejligt at jeg har kunnet hjælpe dig, til at følge lige den vej du har lyst til ;)

  Og ja, ville i hvert fald meget nødigt undvære manden her i huset - synes tit det er ham der formår at holde hovedet koldt og bevare overblikket, når mine følelser er i oprør (ofte pga et eller andet med ungerne) og Ja! de skal altid undersøge tingene helt ned i detaljer - tror næsten Axel til sidst, vidste mere om amning, brystbetændelse og især svamp, end jeg gjorde :D

  Og omkring det at tænke på hvad andre tænker om en, så har det at have flaskebørn lært mig, at hvad andre tænker er og bliver fløjtende ligegyldigt - ellers kunne jeg heller ikke bo i et hus uden tapet (facaden er jo ikke pudset overfor andre) og vælge at gå hjemme (i andres tanker går jeg jo bare og laver ingenting, og er i øvrigt dybt unormal)det er i hvert fald de reaktioner jeg får fra de fleste jeg møder på min vej.

  Vi har valgt at priotere anderledes end det samfundet byder, og det forstår de fleste ikke - dog har jeg opdaget at mange i blogland ikke reagerer lige så afvisende, og jeg er faktisk stødt på flere der er hjemmegående :)

  Forøvrigt sjovt du bor på Bornholm, min ene svigerinde og svoger er netop flyttet derover, har aldrig været der, så glæder mig allerede til vi skal over for at besøge dem første gang :)

  SvarSlet
 8. Ja de er nu søde de mænd, vil gøre alt for at hjælpe een. Og sjovt du skriver det med at han til sidst vidste mere end du gjorde, havde det akkurat på samme måde, blev helt forbløffet da han kom med gode råd hvad jeg kunne gøre, så tænkte mor her, "What, hvorfor ved du lige mere om det som mand end jeg gør som kvinde" hehe. meget sødt:)

  Hvor ligner vi dog hinanden på mange måder:) Jeg får også bare øjne, når jeg fortæller folk, at mit højeste ønske er at kunne gå derhjemme på et tidspunkt, det synes de er noget mærkeligt noget. Men som du, vender jeg også bare det andet øre til:) Er det ikke det man plejer at sige? hehe. Jamen det er jo det, er jeg også blevet overrasket over, hvormange der egentlig er herinde.. :)

  Ej hvor sjovt:) Jamen det er jo også en dejlig ø, bort set fra når der er sne herover. Puha vi havde en slem vinter i år:S Total sneet inde. Heldigvis bor jeg rimelig tæt på butikker, så vi kunne få mad, men hvis jeg boede længere ud på øen, ville det have været total umuligt.
  Du skal glæde dig til at komme herover, rigtig stille og hyggeligt. Men kan anbefalde at gøre det i sommersæsonen, om vinterhalvåret er her total dødt.. Men det har self også sin charme:) Elsker at bo herover, og håber at kunne blive ved med det, men som jobmulighederne ser ud nu, kan det desværre ende med vi bliver nødt til at flytte:( Rigtig rigtig svært at få arbejde samt læreplads herover. Men håber virkelig det kan lade sig at gøre når jeg er færdig med min barsel, for vil virkelig nødig flytte herfra.

  SvarSlet
 9. Ja vi ligner hinanden på mange områder tror jeg, rigtig hyggeligt faktisk ;) Er rigtig glad for at vi skriver sammen, som vi gør.

  Min mand kom med flere artikler, jeg bare MÅTTE læse mht amning, og senere da jeg stoppede, fandt han artikler om det at stoppe og stadig være en god mor :) og det sjoveste var at han selv nærmest kunne dem udenad, INDEN jeg havde læst dem, så jo jo, min mand blev ikke gravid sammen med mig - men ammehjerne! den kunne han ikke undgå ;D

  Uh, håber da ikke I bliver nødt til at flytte, det ville da være totalt øv, nå nu I er så glade for at bo der, jeg ville tude mig selv i laser, hvis vi måtte flytte fra vores hus her uden for Kalundborg, selvom vi kun har boet her i godt et år (Manden er vokset op omkring Kalundborg, jeg selv kommer flere steder fra, men er født i Nakskov på Lolland) - Jeg har forresten en hel del familie på Bornholm - min morfar var fra Bornholm, men af uvisse årsager har jeg aldrig mødt nogen af dem - så måske vi er i familie uden at vide det ;)

  SvarSlet
 10. Jamen det virker jo sådan, så hyggeligt:) Det er det i hvert fald, nyder at åbne min computer også har du lagt en "lille" kommentar til mig:)

  De er for skønne. Gennem min graviditet var det ikke kun mig der var gravid herhjemme, manden havde fået nogle af "symptomerne", du ved træthed, svimmel, kvalme osv. meget spøjst at se at hans krop og reagerede på det. hehe..

  Tænkte på, hvis jeg overvejer at stoppe helt med at amme, hvad gør jeg så? For de bliver jo rigtig spændte, men hvis jeg malker det ud, bliver der jo produceret mere? :S Hvad gjorde du?

  Nej gør jeg godt nok heller ikke. Ville jeg virkelig være så ked af. Desværre har manden lige fået afslag på at job han søgte her igår, så vi er alle lidt ned i kulkælderen, ikke rigtig ved hvad vi så skal gøre. Og jeg vil nødig have han skal udsendes her efter jul hvis det bliver aktuelt..:(

  Tja man kan jo aldrig vide;) Vi er jo en lille ø, så der er sikkert også meget indavl;) hehe.. Men du må da endelig sige til hvis du en dag beslutter dig at tage en tur herover:) Er desværre mega dyrt, vildt at tænke på at man få de penge kunne tage en tur på en flyver og ud rejse. Vilde priser for at komme herover. Og synes det er mærkeligt at tænke på, nu hvor vi er en turist ø og primært lever af turisterne , at det så skal være så dyrt, hvis det var billigere, havde der måske kommet endnu flere herover på ferie, også gik priserne jo lige op:) Samt der evt kunne komme flere arbejdspladser herover, som jo er et stort problem, hvis der kom flere turister herover. Jeg burde blive politikker;P

  SvarSlet
 11. Ja, jeg Må også lige ind og tjekke min side hver dag for kommentarer, og blir helt glad indeni når der så er en fra dig ;) Du er vist min absolut mest faste læser :D

  Trist at høre at manden har fået afslag på job, håber så meget for jer at I ender med at finde en løsning ;)

  Hi hi... ja der er vist en lille politiker-spirre gemt i dig - fatter heller ikke det skal være så dyrt, det er for pokker da inden for landets egne grænser, ville ellers meget gerne derover, men vi har simpelthen ikke råd til det lige nu...

  Vedr. ammestop, så kan du gøre 2 ting - du kan trappe stille og roligt ned, sådan som du vist allerede er i gang med - når du malker ud, skal du så sørge for at at malke mindre og mindre ud for hver gang, og efterhånden gøre det med længere og længere tid imellem - mælkemængden øges kun, hvis knægten eller du suger/malker mere og mere ud. Du må for guds skyld ikke stoppe brat, for det giver brystbetændelse (taler af bitter erfaring) min sundhedsplejerske mente at Magne bare skulle amme 5 min og så flaske bagefter, men den lille gut fandt da hurtigt ud af at flasken var nemmere, så han gad ikke brystet fra den ene dag til den anden (og jeg kunne ikke få det med at malke ud til at fungere)

  Hvis du alligevel beslutter at nu gider du ikke mere, på en gang, så skal du kontakte din læge og få en recept på nogle piller der stopper mælkeproduktionen, og hente dem hjem - Inden du stopper! Du må så ikke hverken amme eller malke ud til lillemanden efter 1. pille (de kan give sindsyg kvalme og mange andre latterlige bivirkninger, men det er overstået på et par dage)

  Skulle du i nedtrapningen få brystbetændelse (du får feber lynhurtigt og MEGET ømme/røde bryster) så kontakt også lægen, og få de samme piller ;)

  Håber ikke dette har afskrækket dig alt for meget - jeg er ret sikker på at hvis du bare sørger for at trappe stille og roligt ud inten ved amning eller udmalkning, så går det helt af sig selv ;)

  Hvis du har akutte spørgsmål - så smid en sms på 31 61 12 71

  Pøj pøj med det søde ;)

  SvarSlet
 12. Hehe, du er absolut min:)

  Ja det er noget rigtig hø, så vi ved ikke rigtig hvad vi skal gøre:S Men krydser virkelig fingre for at der ikke kommer en udsending op efter jul. Han kan søge næste gang igen til feb mener jeg, så håber jeg virkelig han kommer ind der. Men der vist kun en læreplads herover, så the odds er virkelig små for at få det, og han skal være heldig.

  Det synes jeg også, når det kommer til færgebilletternes pris. For fatter virkelig ikke hvorfor det skal være så vanvittig dyrt. Vi er rigtig mange bornholmere som brokker sig over det. Så det er også et helt forståeligt at ikke har råd til det lige nu, for 4 pers over 12 år er det jo lige 1000 kr der:S

  Du skal have rigtig mange tak for dine råd. Men jeg fortsætter endnu så længe jeg kan, han finder heldigvis stadig en tryghed ved at blive ammet før han skal sove og om morgenen, kun dejligt:) Der skal heldigvis mere til at afskrække mig:) Er rimelig sej, hvis jeg selv skal sige det;P hehe..

  Hvor du sød altså, og jeg har sendt en besked tilbage til dig på mobilen,:)

  SvarSlet
 13. Hehe, du er absolut min:)

  Ja det er noget rigtig hø, så vi ved ikke rigtig hvad vi skal gøre:S Men krydser virkelig fingre for at der ikke kommer en udsending op efter jul. Han kan søge næste gang igen til feb mener jeg, så håber jeg virkelig han kommer ind der. Men der vist kun en læreplads herover, så the odds er virkelig små for at få det, og han skal være heldig.

  Det synes jeg også, når det kommer til færgebilletternes pris. For fatter virkelig ikke hvorfor det skal være så vanvittig dyrt. Vi er rigtig mange bornholmere som brokker sig over det. Så det er også et helt forståeligt at ikke har råd til det lige nu, for 4 pers over 12 år er det jo lige 1000 kr der:S

  Du skal have rigtig mange tak for dine råd. Men jeg fortsætter endnu så længe jeg kan, han finder heldigvis stadig en tryghed ved at blive ammet før han skal sove og om morgenen, kun dejligt:) Der skal heldigvis mere til at afskrække mig:) Er rimelig sej, hvis jeg selv skal sige det;P hehe..

  Hvor du sød altså, og jeg har sendt en besked tilbage til dig på mobilen,:)

  SvarSlet
 14. Forstår godt du vælger at fortsætte så længe han har lyst til det, det regnede jeg også med du ville gøre ;) og på den måde tror jeg også det med nedtrapningen kommer helt af sig selv efterhånden som han ikke drikker så ofte længere, det har jeg kunnet se på dem fra især Lunas mødregruppe, hvor alle de andre ammede - de havde absolut ingen problemer med at stoppe mht brystspænding mv.

  Hvad vil han gerne i lære som?

  SvarSlet
 15. Ja det var også det jeg tænkte, så det er jo godt nok:)

  Han vil gerne i lære som falckredder:) Så han bliver inden for branchen hvor der sker noget hele tiden og adrenalin kører. :) Men nu må vi se hvad det bliver til. Håber bare højt og helligt at får det tilsidst, kunne være så dejligt. Så vi også kunne komme videre og se på større hus samt finde ud af med lillemanden hvor han skal passes osv:)

  SvarSlet
 16. Det lyder da også spændende, håber for jer, at han får det

  Og Oliver passer du bare hjemme, mens du syr i lange baner så du kan leve af det - så sparer I også pengene til institution, he he ;)

  SvarSlet
 17. Ja gør vi godt nok også:)

  Ja præcis (er jo vanvittigt hvad det koster at børn i.. puha), ville være en kæmpe drøm der blev til virkelig, om ikke andet kunne jeg være selvstændig herhjemme. Ville jeg også gerne. :)

  SvarSlet
 18. Ja det er helt vanvittigt... tag og tjek om Bornholms kommune (hedder det det?) har tilskud til pasning af eget barn.... Det får jeg, det er godt nok kun lige godt 5000 kr om måneden i et år, men det gir da et år længere hjemme med Oliver, hvor du kan overveje præsis hvad du vil fremover ;) Jeg kender selvfølgelig ikke jeres økonomi, men her ville vi kun have 1000 kr mer om måneden hvis jeg gik på arb og fik børnene passet ud, i forhold til at gå hjemme med dem som jeg gør nu, og så slipper vi for stress og jag

  SvarSlet
 19. Bornholms Regionskommune;P Det må jeg da lige undersøge, for kunne være rigtig godt. Kunne nemlig godt tænke mig at tage uddannelsen som butikassistent efter jeg er 25, for så får man jo mere i su:) Ville være fantastisk at gå hjemme i et år endnu efter jeg er færdig med barslen til sommer..:) Men du siger du får tilskud, det vidste jeg ikke man kunne? Troede det kom af egen lomme. Så du betaler slet ikke til en a kasse eller noget for at gå hjemme? Er ikke så meget inde i det:) Så er 1000 kr jo ikke meget, er klart at du hellere valgte at gå hjemme:)

  SvarSlet
 20. Hvis jeg blir hjemme mere end et år bliver det helt af egen lomme...
  Indtil videre betaler jeg til a-kasse, men det er kun af sikkerhedsårsager, hvis ikke økonomien er til at jeg ingenting får, så må jeg jo melde mig ledig og få dagpenge, indtil jeg får et job...
  Men ja jeg får tilskud, deet fik jeg også fo magne, da jeg en kort periode havde orlov mellem de 2 barselsperioder, jeg søgte så orlov igen efter Luna, men fik afslag - så sagde jeg op i stedet (tror de blev temmeligt overraskede ;))

  SvarSlet
 21. Okay, og det kan I sagtens få til at løbe rundt? Imponerende, men din mand havde jo også godt job:)
  Det lyder kun fornuftigt, vil også blive ved med at betale til a-kassen.
  Ja, desværre kan jeg ikke få tilskud, giver kommunen ikke herover, noget skod. :(
  Hehe, kan jeg da godt forstå, er jo ikke så almindeligt mere at kvinder er hjemmegående. Desværre.

  SvarSlet

Amio At rejse er at leve Bagværk Barnedåb Barsel Beretning Bestilling Billedredigeringsprogram Birds Blog Award Blogdesign Bloggen Blogland Blogleg Blogrod Blogudfordring Butik Buzzador Bytte Bøger Børneliv Børneværelse Carpe Diem Change Away Cowboy Dagpleje Darlings Decotape Deer Det mystiske univers DIY Drømme Dymo Elefanter kom marcherende Elefantitis Elephant Love F for Får Fairy Familie Familien Fascination Flagranke Flet Forandring Forår Forårsrengøring Foto Fra start Fremtid Fund Færdige projekter der bare ligger Fødselsdag Får Gammel kending Gaver Genbrug. Barndom Give Away Giveaway Gravid Graziela Grønne fingre Hagesmække Hangtags Haven Hjemmefødsel Hjælp Hobby Hospital Hue Hus Husflid hvaderpåmenuen Hygge Hynde Hækle Højstol Ideer Instagram Japan Jersey Jul Julegaver Juleskibet Julesysler Juletravlhed Juniorsengetæppe Kill your darlings Kluns Knorrbouillon Kommode Krearummet Kreationer Kuffert Kylle Krylle Kyllinger Køkken Layout lillebror Loppefund Luftballon Lys lægebesøg Mad Makeover Mig Mobile Mormor sysler Mumi Nisser Nr 2 Oliver Om mig Oprydning Opskrifter Ord Overgangen barn til dreng Overlocker Overlocker vs Coverlocker Pakker Papir/tapet Pastelfarver Patchwork Perfektionisme Post Post DK Postmanden Prinsen kom til verden Produktion Pude Puf Punge Pyntekasser På stoffer Påske Rejsen over vandet Rensdyr Retro Retro slange Ræv Scrapbook Selvforkælelse Seng sengetøj Shopbiks Shopping Sjov Skråbånd Slyngevugge Smølfeamork Smølfer Snart 9 mdr gået Sne Sommer Spraymaling Status Stof Stofbutik Stofpakker til salg Stofsamling Stofønske Studio Suttekæde Suttesnorer Sygdom Sættekasse Så er bønderne kommet til storbyen Tanker Tapetsere Tigerdyret Trendsales Troldens værelse Troldeungen Træning Tyske katte Tænder Tæppe Tøjdyr Uddannelse Udfordring Uglepuder Ugler Uheldig USA Veet Velkommen indenfor Vi venter på storken Voksensengetæppe Vuggestue Værnepligten Webbutik Webshop Word Cloud Ynglings Ønske Øen